Toplijst AmorTop.bedrijven.www.aalberts-hout.nl
TopSiteGuide.bedrijven www.aalberts-hout.nl

Bedkasten en
kastenwanden


Blokkozijnen

Groninger
boerenschuren


Historische
aankleding


Oud-Hollandse
vloeren


Tuinhuisjes

Eigen ontwerp

Baraka

Cadeauproducten

Lutje Hoeske

Houtacademie

Cursus

Lezingen

Workshops

Links

Unieke oud-Hollandse vloer


Wij leveren geen houten vloerplanken, wij leveren een vloer.

Waarom is dit uniek?

-1- Elke vloer wordt apart samengesteld voor de specifieke situatie.
-2- We gebruiken tapstoelopende planken, ook wel kop-staartdelen genoemd.
-3- De planken hebben lange lengten (tot 6 meter!) en zijn verschillend van breedte (tot 40 cm!).

-1- Bestelde houten vloeren worden op ons bedrijf in zijn geheel uitgelegd en de planken zodanig gegroepeerd dat er een rustig en fraai totaalbeeld ontstaat. Vervolgens wordt de vloer, met overmaat, op lengte en breedte gezaagd, de planken genummerd, geschuurd en aan een laatste controle onderworpen. Het geheel wordt als pakket gesealed en klaargelegd voor verzending.

-2- -3- De volle breedte en lengte, maar ook de vorm van de boom vindt u terug in onze planken.
Het is de manier van vloerhout maken die gebruikelijk was tot ongeveer 1850 en men had daar goede redenen voor.
Daarna, met de industrialisatie, ontwikkelde zich de machinale houtbewerking en sindsdien werden de vloerplanken evenwijdig. Waarbij echter, ongemerkt, een aantal grote voordelen verloren gingen.

Het selecteren van de stammen, het zagen, drogen, schaven en verdere verwerking tot het eventueel leggen en afwerken bij de klant, gebeurt in eigen beheer. Het proces staat geheel in teken van het leveren van een kwalitatief hoogwaardig en vooral mooi product.
Hiervoor wordt uitsluitend eerste klas Lariks rondhout gebruikt, vanwege zijn slijtvastheid en stabiliteit. Het is inlands hout, betrokken via Staatsbosbeheer en draagt het FSC-keurmerk.
Alleen de eerste 6m van een stam wordt gebruikt.

De aandacht die wij besteden aan onze oud-Hollandse vloeren heeft geresulteerd in een uitgebreide, zeer tevreden klantenkring. Ook na verloop van jaren kunnen zij rekenen op onze ondersteuning bij vragen en onderhoud van de vloer die, door het natuurlijke verouderingsproces, steeds mooier wordt.
Het is een vloer die zowel in een klassieke als moderne omgeving past. Bovendien ondersteunt en versterkt de vloer architectuur en inrichting.

Vanzelfsprekend kunt u rekenen op onze kennis en ervaring om te komen tot een goed advies voor een mooi en degelijk eindresultaat.