Toplijst AmorTop.bedrijven.www.aalberts-hout.nl
TopSiteGuide.bedrijven www.aalberts-hout.nl

Bedkasten en
kastenwanden


Blokkozijnen

Groninger
boerenschuren


Historische
aankleding


Oud-Hollandse
vloeren


Tuinhuisjes

Eigen ontwerp

Baraka

Cadeauproducten

Lutje Hoeske

Houtacademie

Cursus

Lezingen

Workshops

Links

Het blokkozijn


Het type kozijn dat werd toegepast vanaf de Renaissance tot de jaren 40 van de vorige eeuw is het blokkozijn en heeft een aantal onderscheidende kenmerken ten opzichte van huidige kozijnen.

-Het glas zit altijd in een apart raamwerk.
-Het raamwerk is van binnenuit in het kozijn gemonteerd.
-De specifieke manier van houttoepassing.

Een ander opvallend element van het blokkozijn is zijn (bedrieglijke) eenvoud. Hieraan ten grondslag ligt kennis en ervaring, welke in de loop der eeuwen door talloze generaties ambachtslieden, architecten en opdrachtgevers bijeen is gebracht. Deze kennis beslaat gebieden welke wij nu zouden omschrijven als: bosbouw, logistiek, zaagtechnieken, constructieve-, functionele- en esthetische eisen, prijs-kwaliteitverhouding en duurzaamheid.

Gewapend met deze kennis en onze huidige moderne productiemethoden maken wij onze kozijnen; eenvoudig, goed en mooi. Hierbij worden de zaag- en verwerkingsmethoden toegepast, die vorige generaties ons geleerd hebben. Oude maatvoeringen, vlakverdelingen en profileringen worden nauwkeurig gehandhaafd.

De kozijnen worden voorzien van dubbele beglazing, op een manier die oude maatvoering en uitstraling geen geweld aandoet.

Ook voor dit product wordt uitsluitend FSC gecertificeerd Lariks gebruikt, afkomstig uit Nederland.