Toplijst AmorTop.bedrijven.www.aalberts-hout.nl
TopSiteGuide.bedrijven www.aalberts-hout.nl

Bedkasten en
kastenwanden


Blokkozijnen

Groninger
boerenschuren


Historische
aankleding


Oud-Hollandse
vloeren


Tuinhuisjes

Eigen ontwerp

Baraka

Cadeauproducten

Lutje Hoeske

Houtacademie

Cursus

Lezingen

Workshops

Links

Houtacademie


Met 35 jaar praktijkervaring, interesse in bouwgeschiedenis, gecombineerd met een grote passie voor de timmerkunst, deelt Harry Aalberts zijn kennis via lezingen, workshops en een driedaagse cursus voor gevorderde timmerlieden. De eigenaar van Aalberts Hout laat mensen met nieuwe praktische kennis en toepasbare inzichten met betrekking tot hun werk weer naar huis gaan.

Zijn hele leven is Aalberts al bezig met bouwen; van woonhuisrestauratie tot Groninger boerenschuur en van bedwanden tot theehuisjes. De materialen, het houtgebruik en de behoeften van mensen leiden tot timmerkunst en bouw waarin bepaalde kenmerken steeds terugkomen. Het draait om inzicht in deze wederkerende kenmerken. "Helaas, wordt deze vorm van kennis vaak niet gezien, waardoor we regelmatig bezig zijn het wiel opnieuw uit te vinden. Vandaar de Houtacademie, zowel (hobby)timmerlieden als architecten kunnen er hun voordeel mee doen."

Met alle kennis en ervaring in de restauratie en het maken van zijn eigen producten, geeft Aalberts de cursus, workshops en lezingen.