Toplijst AmorTop.bedrijven.www.aalberts-hout.nl
TopSiteGuide.bedrijven www.aalberts-hout.nl

Bedkasten en
kastenwanden


Blokkozijnen

Groninger
boerenschuren


Historische
aankleding


Oud-Hollandse
vloeren


Tuinhuisjes

Eigen ontwerp

Baraka

Cadeauproducten

Lutje Hoeske

Houtacademie

Cursus

Lezingen

Workshops

Links

Lezingen


Aalberts Hout biedt de volgende lezingen en gastcolleges aan:

Houtgebruik in een klassieke woning
Lezing over de klassieke woning. Het houtgebruik wordt besproken aan de hand van het blokkozijn. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere: zaagmethoden, functionele en esthetische eisen van de woning, prijs-kwaliteitverhouding en duurzaamheid.

De Groninger boerenschuur
Lezing over een indrukwekkend agrarisch bedrijfsgebouw zoals deze al honderden jaren gebouwd wordt. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere: de constructie van de boerenschuur, functionele eisen en duurzaamheid.

De menselijke maat
Lezing over maatvoering, indeling en andere kenmerken van woningen die gebouwd werden tot 1900. Waarom duiken deze kenmerken steeds weer op, vaak onbedoeld en niet herkend? We leren hiervan en trekken conclusies die verrassend goed naar het heden vertaald kunnen worden. Interessant voor alle mensen die met huisvesting werken, zoals (steden)bouwkundigen en (interieur)architecten.

Duur: 2x een uur, waarvan (2x) 45min theorie en 15min vragen.
Voor wie: bedrijven, zoals aannemers- en timmerbedrijven en architecten(bureaus) in de restauratiesector, onderwijsinstellingen, bouwkundige historici, interieurontwerpers en andere ge´nteresseerden, zoals bewoners van boerderijen en / of monumenten.
Informeer naar de kosten en mogelijkheden door uw wensen te mailen naar info@aalberts-hout.nl.