Toplijst AmorTop.bedrijven.www.aalberts-hout.nl
TopSiteGuide.bedrijven www.aalberts-hout.nl

Bedkasten en
kastenwanden


Blokkozijnen

Groninger
boerenschuren


Historische
aankleding


Oud-Hollandse
vloeren


Tuinhuisjes

Eigen ontwerp

Baraka

Cadeauproducten

Lutje Hoeske

Houtacademie

Cursus

Lezingen

Workshops

Links

Bedkasten en kastenwanden


De bedstede kan gezien worden als de slaapkamer van voor de 20e eeuw.

Kastenwand
Meestal was het onderdeel van een complete wand; een zogenaamde bed- of kastenwand. Hierin zat niet alleen de bedstede, maar tevens bergruimte voor linnengoed, een aardappelkeldertje en vaak een ossenbloedrood geschilderd kastje voor het mooie glas- en serviesgoed.

Het was een onmisbaar, maar tegelijkertijd een vormgevend en sfeerbepalend onderdeel van een woning. Een product op de scheidslijn van meubelstuk en bouwkundig onderdeel.

Van sober, simpel en functioneel tot zeer rijk versiert, kostbaar en pronkmiddel. Een zeer doeltreffend interieur onderdeel; plaatsbesparend, multifunctioneel en niet duur. Met een kastenwand zijn vaak meerdere doelen in een keer te bereiken en wordt op andere uitgaven bespaard.

Nog steeds is het als zodanig goed toepasbaar:
-Als kastenwand, voor boeken, tv, computer.
-Als logeergelegenheid met een eigen bed, nat celletje en kitchenette.
-Als interieurelement om een ruimte met betere verhoudingen te creren.

Bedkast
Het verschil tussen de bedkast en de kastenwand is dat de eerste een los object is en de laatste ingebouwd is in de ruimte.
De nieuw ontwikkelde losstaande bedkast van Aalberts Hout wordt in de stijl van de woning gemaakt. Het is een ruimtebesparende slaapgelegenheid die geschikt is voor iedereen maar vooral voor kinderen en moeilijke slapers. Het is er namelijk stil, donker en beschermd.